Dalam case study yang marketers selalu kongsi, anda selalunya akan belajar bagaimana sktruktur campaign tu dibina untuk buat profitable Facebook Ads.

Pernah dengar pasal Iceberg 80/20 rule?

20% yang anda nampak ialah struktur kempen dan teknik untuk execute.

80% lagi terletak pada preparation sebelum kempen tu take off.

Sama ada traffic di Facebook, instagram, linkedin atau organic search dari google.

Saya cuma guna basic fundamentals of selling dan social advertising sahaja untuk bina sales funnel yang profitable.

Tapi tu cuma 20%, apa yang buat urat tengkuk dan wifi berkerut pada dahi saya ialah preparation sesuatu campaign tu.

Di bawah ni adalah typical sales funnel.

Anda attract the right audience, engage dan build trust kemudian bila audience dah familiar dengan brand, proses menjual tu jadi lebih mudah dan resulting in high ROI.

Diatas tu ialah simple art of selling yang anda boleh guna untuk jual produk atau servis apa pun. Online dan offline.

Tapi sebelum sales funnel atau proses diatas bermula,

... ada 3 elemen penting atau 80% part of the whole process yang anda kena fokus sebelum mulakan kempen Facebook Ads anda.


3. Sales Copy / Pitch

Back in 2013 masa saya kerja as creative director in video marketing company, attention span audience online ialah 12 saat.

But now in 2017, recent study daripada Microsoft Corp. Attention span audience online ialah 9 saat.

1 saat je lebih daripada notoriously ill focused goldfish.

Sebab iklan dah banyak sangat sekarang.

Jadi susah lah nak buat profit kalau iklan anda sendu and tak dapat attract banyak eyeballs.

Jadi bagaimana nak buat sales copy yang boleh trigger minat audience supaya beli apa yang anda jual?


Step 1: Address masalah yang dihadapi oleh target audience tapi avoid tanya soalan cliché masa pembukaan ayat anda.

Contoh soalan cliché:

  • Anda penat tunggu taxi lama – lama?
  • Cermin anda ada kotoran yang susah nak hilang?
  • Anda buat business online dan nak letupkan sales anda?

Ha macam tu lah contoh – contohnya.

Atau paling famous yang kita pernah dengar ialah “Anda rasa saya ada masa untuk sakit kepala?”

Target audience anda tau apa masalah yang diorang alami, tak payah tanya soalan yang orang dah tahu.

Dari 3 contoh yang saya tunjuk diatas, bunyi ayat – ayat tu macam bunyi promosi dan terlalu nak menjual.

Jadi apa yang anda perlu buat ialah sales copy yang bunyi nya ‘kurang menjual’


Step 2: Fokus pada impacts dan experience.

Apa yang mereka akan dapat selepas beli dan pakai produk anda?

Orang beli supercar RM1.5 juta sebab nak get to point B from point A? Naik myvi pun boleh sampai.

Orang beli jam berharga RM40k sebab nak tengok sekarang pukul berapa?

Jam pasar malam pun boleh bagitahu masa, RM20 je siap ada loceng yang boleh bawak gaduh.

People buy sebab mereka nak better experience.

Jadi tugas anda sebagai owner atau penjual produk ialah fokus kepada impacts and sell the experience.

Contohnya seperti Mcdonalds.

Mesti anda dah tengok iklan video yang mereka promote ayam goreng dekat social media tu.

Mcd tak cakap details pun ayam tu import dari mana, pakai rempah apa.

Mereka tak cakap apa pun pasal features produk. Tapi mereka fokus pada impacts dan experience.

Krupp krapp iklan dia sampai sold out semua ayam. 2 kali datang pun sold out. Sakit hati aku.

So, between produk anda dan target audience ialah minda dan decision mereka.

Nak beli ke tak nak.

Draw the great experience dalam minda mereka melalui sales copy anda.

Katakan saya jual produk untuk treat sakit lutut, dalam sales pitch saya akan include:

Produk X akan bantu hilangkan masalah sakit lutut supaya anda boleh berjalan jauh tanpa rasa lenguh.

Nak teman isteri shopping 5 jam? Takda hal!

Nak berjalan – jalan ditepian pantai atau naik tangga batu caves?

No problem selepas pengambilan produk X. Yang penting ialah anda kena konsisten dan ikut tips yang kami akan berikan.

Okay kat atas tu contoh aje.

Cuba kalau anda sakit lutut lepas tu saya datang dan cakap “Anda sakit lutut? Anda rasa lenguh bila berjalan jauh?”

Confirm ah saya pulak kena lutuit lepas tu. Orang tengah sakit, lagi mau tanya.

So avoid soalan cliche, fokus pada impacts dan experience selepas pakai produk yang anda jual.


2. Gambar Iklan

Gambar memainkan peranan penting.

Sebab dalam screen mobile phone atau desktop, gambar iklan sahaja adalah sebahagian besar apa yang audience anda akan lihat.

Jadi buat gambar yang boleh attract eyeballs, guna color yang contrast tapi bersesuaian dengan tema produk.

Average good CTR untuk industri saya ialah 3%.

CTR dari kempen saya dibawah ialah 11% dan 7% .

Invest time and money untuk create gambar.

Kalau anda tak pandai guna photoshop, cari designer dengan harga yang berpatutan untuk bantu design gambar iklan anda.

Cara yang kedua ialah cari stock photos dekat pexels.com atau pixabay.com untuk digunakan sebagai background.

Anda boleh dapat gambar HD dengan percuma and it is 100% completely legal.

Untuk edit gambar tersebut, anda boleh guna web based application seperti canva.com.

Most of the time, canva adalah percuma untuk digunakan.

Untuk premium features, anda mungkin akan kena bayar $1 – $5.


1. Target Audience

Selain gambar dan sales copy, targeting juga adalah antara faktor penting untuk buat kempen Facebook Ads yang profitable.

Kesalahan no 1 Facebook Marketers masa buat targeting:

  • Target interest dan saiz yang terlalu wide.
  • Target typical interests yang competitors anda guna.
  • Anda tak target orang yang passionate, anda target orang yang interested sahaja.

Targeting ni ada teknik untuk locate dan formula untuk susun interests supaya dapat buat laser targeted audience yang passionate dengan apa yang kita jual.

Jadi apa yang anda perlu buat ialah spend some time untuk research dan locate dekat mana audience anda berada dekat Facebook.

Page apa yang audience anda like?


Jadi, untuk bahagian targeting, locate dan bina audience yang betul – betul passionate dengan apa yang anda jual.

By ‘audience yang betul – betul passionate’ maksud saya ialah hardcore fans ya,

... bukan guna interest ‘health and beauty’ untuk jual produk kecantikan atau kesihatan.


Giliran Anda

Okay, dalam blog post kali ni saya dah terangkan apa 3 elemen utama untuk buat campaign yang profitable.

Jangan lupa untuk labur masa dan sedikit wang untuk 3 perkara ni:

  • Attractive & eye catching image
  • Irresistible sales copy
  • Laser targeted audience

Kalau gambar, sales copy dan targeting anda power.

80% masalah anda dah settle.

20% lagi cuma tinggal campaign structure dan execution technique untuk approach audience dengan cara yang betul supaya dapat skyrocket jualan produk anda.

Tinggalkan komen dibawah kalau ada soalan dan share post ni supaya dapat bantu rakan – rakan yang lain.


Nak Belajar Lebih Mendalam?

Sebenarnya, saya ada sediakan satu video panduan bagaimana nak hasilkan traffic yang berkualiti dan tukarkan audience menjadi pelanggan.

Apa yang saya share dalam blog ini hanyalah 5% sahaja daripada keseluruhan konten yang anda akan belajar dalam Video Panduan FB Ads Game Plan.

Saya juga akan bongkarkan kesalahan no 1 ramai marketers selalu buat dalam pemasaran Facebook Ads mereka.

Jika anda masih baru pertama kali mendengar pasal Facebook Ads Game Plan ni, anda tak perlu risau.

Sebab saya akan kongsikan step by step tutorial videos, lengkap daripada A – Z untuk bina high converting sales funnel.

... mulai dari setup pixel, custom audience, conversions sampai la ke iklan terakhir.

Selepas anda tengok video panduan ini,

  • Anda akan kuasai bagaimana teknik untuk pasarkan produk anda pada the right audience dan shift mindset prospek kepada fasa jualan.
  • Anda akan belajar strategi bijak untuk educate dan bina relationship dengan audience melalui follow up dan retargeting yang strategik.
  • Anda akan tahu cara tested & proven strategy untuk convert prospek menjadi pelanggan supaya anda boleh hit target ROI anda.
  • Anda akan tahu bagaimana nak rinse and repeat untuk jana high quality traffic dan sales untuk jangka masa panjang.

​Kalau anda seorang business owner atau peniaga online yang nak hasilkan leads dan sales dari Facebook secara konsisten dan berbaloi, maka program ni sesuai untuk anda.

Ianya direka khas untuk beginner dan intermediate FB marketers yang ingin capai results yang lebih baik.

> Klik sini untuk join dan letupkan sales anda bulan ni dengan Strategi Facbeook Ads Game Plan <

Jadi, ini peluang anda untuk belajar kukuhkan marketing game plan dan belajar bagaimana anda boleh gandakan peluang untuk sedut lebih ramai pelanggan,

... dan buat lebih banyak jualan serta defeat pesaing anda.

Jumpa anda di member area !

Ps: Artikel ini ditulis oleh rakan saya, Baem Ashrawi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Comments Below

Sila Komen Di Sini