Select Page

Author: Zaki Amiril | TeknikPemasaran.com

[Tutorial] Cara Dapatkan 1000 Database Emel Dalam 40 Hari Menggunakan Fb Ads

Hallo.. Jumpa lagi dengan saya, Zaki Amiril di sini. Aum ! Pernah jumpa iklan saya ni? hehehe Hari ni saya sangat-sangat Excited sebab pada artikel kali ini saya akan berkongsi kepada anda bagaimana 1 iklan Fb Ads ini berjaya mendapatkan 1000 Database emel prospek dalam tempoh 40 hari. Oh ya, ini first time saya gunakan teknik kumpulkan database emel. Jadi tu yang saya sangat-sangat excited nak share kepada anda macam mana nak buat. haha Saya nak bagitahu awal-awal. There is no instan result, ok. Semua yang saya buat ini ada proses nya, ada ilmunya, bukan main hentam je dan...

Read More

[Tutorial] Cara Buat Jualan RM4,348 Seminggu Menggunakan FB Ads

Assalamualaikum dan Hai, Zaki Amiril di sini. Pada artikel kali ini saya ingin berkongsi kepada anda bagaimana saya buat jualan RM4,348 menggunakan Fb Ads. Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada anda yang baru nak memulakan perniagaan di Facebook. apa yang saya share ini adalah pengalaman saya sendiri ketika membantu mempromosikan produk rakan saya secara online menggunakan Facebook Ads. Jualan saya mencecah RM4,348 dengan komisi ialah 40%, maka dalam jualan ni saya mendapatkan komisi sebanyak RM1,880. Menarik kan? Sebenarnya Facebook Ads ni tak susah, sebab cara nak buat FB Ads ni boleh dipelajari. Anda boleh follow mana-mana cikgu untuk buat Fb Ads...

Read More

[Tutorial] Cara Buat FB Ads Yang Mudah Untuk Newbie

Anda baru nak mula beriklan di FB tapi tak tahu nak mula dari mana? Ok, baca artikel ni sampai habis sebab saya akan kongsikan kepada anda cara mudah nak memulakan iklan menggunakan Facebook ads. Siapa yang tak kenal Facebook? sebuah social media terbesar di dunia saat ini telah memiliki 2 Billion Monthly Active People. Sehingga keberadaan Facebook menjadi sebuah ladang emas bagi peniaga online dalam mempromosikan dan mencari pelanggan untuk produk dan perkhidmatan mereka. (Sumber gambar: TechRun, 2017). Berikut adalah cara-cara buat FB Ads bermula dari buat Page baru sampai Place Order. 1. Buat Page baru. Pilih Brand or Product...

Read More

Case Study – Jualan Minyak Hitam 6 Angka Selepas Menggunakan FB Ads

Ramai yang tertanya-tanya dengan saya, Bisnes apa yang sesuai dekat Fb ni sebenarnya? Semua bisnes sesuai, asal kan produk tu ada permintaan, bukan syok sendiri sahaja. Sebab apa? Facebook merupakan “GIANT BIG DATABASE OF HUMAN ACTIVITIES”. Facebook tahu semua orang, facebook memiliki data tentang pola kehidupan manusia, facebook tahu apa yang kita minat dan konten yang kita suka, facebook juga tempat orang berkongsi semua cerita. Sebenarnya tanpa kita sedari pun, kita telah mendedahkan semua aktiviti harian kita di facebook, betul? Ini lah peluang yang harus anda gunakan sebagai seorang usahawan internet. Contoh sahabat saya ni, Wan Is. beliau ialah...

Read More

CASE STUDY: BAGAIMANA LELAKI INI BERJAYA MELETUPKAN JUALAN ONLINE DARI 0 MENJADI 7 ANGKA DALAM TEMPOH 7 BULAN SAHAJA!

Bismillah. Beberapa hari yang lepas saya berpeluang untuk menemubual rakan baik saya sekaligus mentor saya, Tuan Khairi Ariff bagaimana beliau mampu menjual produk secara online dan berjaya melonjakkan jualan dari 0 sehingga 7 angka dalam tempoh 7 bulan sahaja tanpa menggunakan dropship, agen mahupun stokis. 100% secara online di rumah. Sekarang beliau juga aktif dalam membantu usahawan-usawahan kecil untuk dapat meningkatkan jualan secara online. Kisah benar ini harapnya boleh dijadikan iktibar dan motivasi kepada anda untuk lebih berjaya dalam perniagaan secara online. Perkongsian ini agak panjang dan padat, namun sangat berbaloi untuk di baca supaya ilmu-ilmu yang ada dapat...

Read More