Author: Zaki Amiril | TeknikPemasaran.com

Cara Mudah Mencari Produk Laris Manis dan Suppliernya

Ini cara mudah untuk mencari produk yang terbukti LARIS MANIS beserta suppliernya Mengkaji produk itu PENTING Sebab, bila kita tahu produk tu LAKU, maka kita tak perlu lagi terkial-kial nak menjualnya nanti. Harapannya nanti, bila kita dengan mudah menjual produk “HOT” tadi, profitnya boleh kita kongsikan dekat orang yang tersayang,, hehe   Oh ya, sebelum saya kongsikan lebih mendalam tentang cara nak kaji produk laris manis ini + cara mencari supplier nya, … sebelum ni saya ada kongsikan 7 step penting dalam bisnes dropshipping ini. Jika anda belum membacanya. Saya sarankan baca dulu artikel tu disini, supaya apa yang...

Read More

Peluang Bisnes International Dropshipping

Pertumbuhan bisnes Ecommerce kian meningkat dari tahun ke tahun, bukan hanya di Malaysia sahaja, bahkan di seluruh Dunia. Kajian ini berdasarkan data yang didapati dari statista[dot]com yang mengkaji peningkatan pertukaran wang dalam bisnes international dropshipping dari tahun ke tahun. Bahkan, tidak pernah terjadi penurunan sekalipun. Statista juga menganggarkan bahawa pada tahun 2020, akan terjadi peningkatan pertukaran wang dalam bisnes international dropshipping menjadi 4 TRILION USD bersamaan dengan 16.3 TRILION RINGGIT.   Wow, menarik bukan? Ini bermakna Telah terjadi pertukaran prilaku jual beli dari offline ke online, dan jumlah pembelian secara online meningkat dari tahun ke tahun. Sebagai usahawan, anda...

Read More

[Case Study] – Iklan Canvas VS Iklan Website, Siapa Yang Menang?

Ramai yang tanya dekat saya, mana lagi bagus iklan Canvas atau Iklan Website? Soalan seperti ni terlalu subjective. Tak de yang paling bagus dan takde yang paling buruk. Sebab, lain produk yang anda jual, lain pula teknik dan strategi iklan yang di gunakan. Tapi dalam artikel kali ini saya akan kongsikan kepada anda perbezaan result iklan canvas dengan iklan website berdasarkan produk yang saya jual. 3 benda penting yang akan saya kongsikan kepada anda dalam artikel case study ini ialah: Kenapa saya menggunakan Objective Web Conversion? Bagaimana result FB Canvas bila menggunakan iklan Web Conversion? Iklan mana yang mempunyai...

Read More

Apa itu Facebook Canvas? Siapakah yang sesuai menggunakannya?

Facebook canvas adalah sebuah “Ads Creative” yang diberikan oleh Facebook untuk pengguna agar dapat merasakan pengalaman iklan skrin penuh yang selesa dan cantik di piranti mudah alih   Yang mana, didalam Canvas anda boleh menggabung pelbagai ads creative pada umumnya seperti gambar, video, text, link, button, carousel, collection, dan store location. Bahkan, Facebook Canvas di klaim 10X lebih pantas dan cepat berbanding dengan mobile web pada umumnya. Sehingga ads creative jenis ini terlihat lebih interaktif dan menarik dibandingkan ads creative yang lain. Apa keyword yang sesuai untuk Facebook Canvas ini, ialah “Smooth” “Seamless” & “Fast Responsive”. Jadi tak hairan bila...

Read More

Iklan FB Ads Selalu RUGI? Guna Strategi ini untuk dapatkan Iklan yang “Profitable”

Iklan selalu rugi? Kos makin mahal dan jualan sukar meningkat? Kalau “YA”,, Saya sarankan anda baca perkongsian saya ini sampai habis. Sebab saya akan jelaskan kepada anda strategi bagaimana saya menambah baik prestasi iklan saya dari rugi menjadi profitable .. Tapi, sebelum saya kongsikan strategi ini lebih mendalam Saya nak anda faham terlebih dahulu apa makna “profitable”, supaya anda dan saya mempunyai kesefahaman yang sama terhadap makna ayat ini. Ingat, konten ini ini bukan bercerita tentang kos CPE 0.0001, Boleh? Ok, teruskan Anda spend RM1, Anda dapat RM2 = Baki RM1. Ini profit, setuju? Anda spend RM10, Anda dapat...

Read More