Select Page

Author: Zaki Amiril | TeknikPemasaran.com

[Case Study] – Iklan Canvas VS Iklan Website, Siapa Yang Menang?

Ramai yang tanya dekat saya, mana lagi bagus iklan Canvas atau Iklan Website? Soalan seperti ni terlalu subjective. Tak de yang paling bagus dan takde yang paling buruk. Sebab, lain produk yang anda jual, lain pula teknik dan strategi iklan yang di gunakan. Tapi dalam artikel kali ini saya akan kongsikan kepada anda perbezaan result iklan canvas dengan iklan website berdasarkan produk yang saya jual. 3 benda penting yang akan saya kongsikan kepada anda dalam artikel case study ini ialah: Kenapa saya menggunakan Objective Web Conversion? Bagaimana result FB Canvas bila menggunakan iklan Web Conversion? Iklan mana yang mempunyai...

Read More

Apa itu Facebook Canvas? Siapakah yang sesuai menggunakannya?

Facebook canvas adalah sebuah “Ads Creative” yang diberikan oleh Facebook untuk pengguna agar dapat merasakan pengalaman iklan skrin penuh di piranti mudah alih   Yang mana, didalam Canvas anda boleh menggabung pelbagai ads creative pada umumnya seperti gambar, video, text, link, button, carousel, collection, dan store location. Bahkan, Facebook Canvas di klaim 10X lebih pantas dan cepat berbanding dengan mobile web pada umumnya. Sehingga ads creative jenis ini terlihat lebih interaktif dan menarik dibandingkan ads creative yang lain. Apa keyword yang sesuai untuk Facebook Canvas ini, ialah “Smooth” “Seamless” & “Fast Responsive”. Jadi tak hairan bila prospek klik iklan...

Read More

Iklan FB Ads Selalu RUGI? Guna Strategi ini untuk dapatkan Iklan yang “Profitable”

Iklan selalu rugi? Kos makin mahal dan jualan sukar meningkat? Kalau “YA”,, Saya sarankan anda baca perkongsian saya ini sampai habis. Sebab saya akan jelaskan kepada anda strategi bagaimana saya menambah baik prestasi iklan saya dari rugi menjadi profitable .. Tapi, sebelum saya kongsikan strategi ini lebih mendalam Saya nak anda faham terlebih dahulu apa makna “profitable”, supaya anda dan saya mempunyai kesefahaman yang sama terhadap makna ayat ini. Ingat, konten ini ini bukan bercerita tentang kos CPE 0.0001, Boleh? Ok, teruskan Anda spend RM1, Anda dapat RM2 = Baki RM1. Ini profit, setuju? Anda spend RM10, Anda dapat...

Read More

[Tutorial] Cara Dapatkan 1000 Database Emel Dalam 40 Hari Menggunakan Fb Ads

Hallo.. Jumpa lagi dengan saya, Zaki Amiril di sini. Aum ! Pernah jumpa iklan saya ni? hehehe Hari ni saya sangat-sangat Excited sebab pada artikel kali ini saya akan berkongsi kepada anda bagaimana 1 iklan Fb Ads ini berjaya mendapatkan 1000 Database emel prospek dalam tempoh 40 hari. Oh ya, ini first time saya gunakan teknik kumpulkan database emel. Jadi tu yang saya sangat-sangat excited nak share kepada anda macam mana nak buat. haha Saya nak bagitahu awal-awal. There is no instan result, ok. Semua yang saya buat ini ada proses nya, ada ilmunya, bukan main hentam je dan...

Read More

[Tutorial] Cara Buat Jualan RM4,348 Seminggu Menggunakan FB Ads

Assalamualaikum dan Hai, Zaki Amiril di sini. Pada artikel kali ini saya ingin berkongsi kepada anda bagaimana saya buat jualan RM4,348 menggunakan Fb Ads. Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada anda yang baru nak memulakan perniagaan di Facebook. apa yang saya share ini adalah pengalaman saya sendiri ketika membantu mempromosikan produk rakan saya secara online menggunakan Facebook Ads. Jualan saya mencecah RM4,348 dengan komisi ialah 40%, maka dalam jualan ni saya mendapatkan komisi sebanyak RM1,880. Menarik kan? Sebenarnya Facebook Ads ni tak susah, sebab cara nak buat FB Ads ni boleh dipelajari. Anda boleh follow mana-mana cikgu untuk buat Fb Ads...

Read More