Author: Zaki Amiril | TeknikPemasaran.com

LIHAT LELAKI INI, JUALAN MINYAK HITAM RM 171,277 MENGGUNAKAN FB ADS

Ramai yang tertanya-tanya dengan saya, Bisnes apa yang sesuai dekat Fb ni sebenarnya? Semua bisnes sesuai, asal kan produk tu ada permintaan, bukan syok sendiri sahaja. Sebab apa? Facebook merupakan “GIANT BIG DATABASE OF HUMAN ACTIVITIES”. Facebook tahu semua orang, facebook memiliki data tentang pola kehidupan manusia, facebook tahu apa yang kita minat dan konten yang kita suka, facebook juga tempat orang berkongsi semua cerita. Sebenarnya tanpa kita sedari pun, kita telah mendedahkan semua aktiviti harian kita di facebook, betul? Ini lah peluang yang harus anda gunakan sebagai seorang usahawan internet. Contoh sahabat saya ni, Wan Is. beliau peniaga...

Read More

CASE STUDY: BAGAIMANA LELAKI INI BERJAYA MELETUPKAN JUALAN ONLINE DARI 0 MENJADI 7 ANGKA DALAM TEMPOH 7 BULAN SAHAJA!

Bismillah. Beberapa hari yang lepas saya berpeluang untuk menemubual rakan baik saya sekaligus mentor saya, Tuan Khairi Ariff bagaimana beliau mampu menjual produk secara online dan berjaya melonjakkan jualan dari 0 sehingga 7 angka dalam tempoh 7 bulan sahaja tanpa menggunakan dropship, agen mahupun stokis. 100% secara online di rumah. Sekarang beliau juga aktif dalam membantu usahawan-usawahan kecil untuk dapat meningkatkan jualan secara online. Kisah benar ini harapnya boleh dijadikan iktibar dan motivasi kepada anda untuk lebih berjaya dalam perniagaan secara online. Perkongsian ini agak panjang dan padat, namun sangat berbaloi untuk di baca supaya ilmu-ilmu yang ada dapat...

Read More

STRATEGI NASI BARYANI SOLD OUT DALAM MASA 2 JAM

Namanya Zul Ariffin Maarof pemilik kedai makan Nasi Baryani di Johor, masuk LM ni masa awal-awal likemethod di tubuhkan. Menarik nya, dalam masa 2 jam, nasi baryani sold out !!! Anda pasti tertanya2 apa teknik dan strategi yang ia gunakan, Betul? Mari kita dengar perkongsian nya 🙂           ====== Bagaimana? Menarik bukan?   Tahukah anda, perkongsian seperti ini tidak akan pernah anda dapat kan di mana-mana group ataupun blog online. Ini lah kenapa Likemethod sangat EKSKLUSSIF   Ahli-ahli atau pun sifu-sifu yang berjaya dalam meningkatkan jualan mereka, akan berkongsi teknik, strategi dan tips yang mereka gunakan...

Read More

CARA TARGET IKLAN KEPADA ORANG YANG BERDUIT

Bismillah, Hai Semua Kali ini saya akan berkongsi kisah dari sahabat saya di likemethod, saudara Hilmi Ahmad. == Hari ini saya tergerak utk berkongsi pengalaman saya setting FB ads mungkin sebab skrg ada masa yg terluang akibat semua akaun FB ads saya kena flag 😀 Saya nak kongsikan cara bagaimana sebelum ini saya setting FB ads untuk mendapatkan target audience yg berkualiti Berkualiti maksudnya saya akan filter semua audience yg saya anggap tidak @ kurang berpotensi utk memberikan pulangan ke atas iklan saya   Contoh audience yg tidak berkualiti pada saya ialah seperti : 1. Warga asing ; Indonesia,Bangladesh,Myanmar,Kemboja...

Read More

TEKNIK 25,000 LIKERS FANSPAGE DALAM MASA 2 BULAN

  Beberapa hari yg lepas, saya menerima mesej dari salah seorang student Likemethod yang berkongsi cerita bahawa dia tidak sanggup lagi untuk membuat Ads disebabkan kekangan modal yang terhad, tambah lagi KOS PAGE LIKE mulai dari 50 sen hingga ada yang cecah RM7 utk satu LIKE. Fuuh.. kalau nak kumpul 25,000 likers bermakna kene keluar kan bajet iklan RM12,500 !   Saya tahu dia sekarang mempunyai masalah untuk kumpulkan fans di facebook , sekarang ini untuk kumpulkan page likers di FB bukan lah seuatu yang murah dan cepat. Peniaga online terkadang memerlukan modal yang besar, masa yang panjang untuk...

Read More