Author: Zaki Amiril | TeknikPemasaran.com

7 Contoh Makanan Malaysia Yang Anda Boleh Jual Di Ebay!

Assalamualaikum 😀 Dalam artikel kali ini saya nak kongsikan antara barang-barang makanan yang mungkin anda tak jangka di Ebay pun boleh dijual! Bukan satu bukan dua.. tapi ada yang sampai dah beratus-ratus unit! Apa barang tu? Saya selalu di tanya oleh ramai orang nak jual apa kat ebay ni! Sebenarnya semua barang boleh dijual. Yang penting anda take action! Jom tengok antara barang yang mudah untuk anda dapat di kedai-kedai runcit atau disekeliling anda.   Jajan/ junk food Super Ring Nampak tak? Dah lebih 15 unit terjual! Jual super ring ni jer dah bagi seller ni sales sebanyak 310.5 usd bersamaan dengan...

Read More

Anda Pasti Terkejut Bagaimana ‘Produk’ Ini Boleh Dijual Di Ebay!

Pada zaman kegawatan ekonomi dan harga barang yang sentiasa naik, ramai yang ingin mencari pendapatan tambahan. Tapi masih ramai yang masih tak tahu nak berniaga terutamanya berniaga online. Tetapi masalah peniaga online ini adalah menarik trafik ke website untuk membuat jualan. Kekangan utama peniaga online adalah menarik trafik. Jika menggunakan facebook ads memang boleh mendapatkan trafik, tetapi memakan kos yang tinggi apabila telah ramai pesaing menjual produk yang sama “Ebay telah menyelesaikan masalah peniaga yang tak pandai membuat sales” Saya kongsikan beberapa barang yang boleh di jual di ebay ketika ekonomi gawat. Dengan modal yang rendah, anda masih boleh...

Read More

Rahsia Bagaimana Newbie Ini Hasilkan RM21,584.15 Sebulan Hanya Di Ebay!

Assalamualaikum & hai semua 😀 Saya nak share pada anda macam mana newbie ebay, akaun yang masih baru.. daftar ebay baru sebulan dua tapi dengan strategi X ini berjaya menghasilkan USD4830.50 sebulan atau bersamaan dengan RM21,584.15! Rahsianya ialah multiple akaun + produk hot! Ini namanya “don’t put all the eggs in one basket” Jika akaun baru, polisi  Ebay tidak membenarkan new seller menjual dalam kuantiti banyak untuk mengelakkan isu scammer. So untuk menghasilkan jualan 4 angka USD, anda perlu bermain multiple akaun untuk menghasilkan jualan yg banyak. Ianya juga bagus untuk akaun paypal anda yang tak terkejut dengan transaksi...

Read More

Lihat Wanita Ini, Jualan Tudung Cecah RM14,191.47 Di Ebay!

Ok, anda mungkin selalu fikir ape nak dijual kat Ebay ni. Sebenarnya tak kira apa barang pun yang anda letak kat ebay ni, insyaAllah akan ada yang membeli. Nak tau sebab apa? Sebabnya ebay memang tempat membeli belah di luar negara. Diorang memang telah terdidik untuk membeli secara online sahaja. Anda boleh lihat sendiri sales seorang seller ni dari Malaysia. Akaun di Ebay masih sangat-sangat baru. Tak sampai 10 bulan lagi pun. Tapi dah berjaya buat sales 5 angka. 100% hanya dari ebay. Dia jual tudung sahaja. Hari-hari dia jual tudung. Walaupun sales dia tak banyak. Tapi konsisten. Setiap bulan...

Read More

Bagaimana Lelaki Ini Berjaya Bayar Hutang Kad Kredit Lebih RM10,000 Dalam 3 Minggu

Assalamualaikum 🙂 Dalam artikel ini, saya terpanggil untuk kongsikan satu kisah rakan baik saya, yang mana baru-baru ini beliau ada kongsikan bagaimana beliau berjaya bayar hutang kad kredit lebih RM10,000 dalam tempoh 3 minggu dengan hanya bisnes di internet. Kisah ini mungkin boleh jadi iktibar dan memberikan motivasi dan jalan keluar pada orang lain. Namun begitu, artikel kali ini agak panjang sikit, kerana saya ambil direct daripada beliau. Jadi, saya harap anda boleh baca hingga habis ya. Penat kawan saya tu tulis panjang-panjang. Haha!     ==========     Ceritanya macam ni…. Tahun lepas 2016 adalah tahun yang penuh suka...

Read More