Select Page

Author: Zaki Amiril | TeknikPemasaran.com

[Tutorial] Cara Buat FB Ads Yang Mudah Untuk Newbie

Anda baru nak mula beriklan di FB tapi tak tahu nak mula dari mana? Ok, baca artikel ni sampai habis sebab saya akan kongsikan kepada anda cara mudah nak memulakan iklan menggunakan Facebook ads. Siapa yang tak kenal Facebook? sebuah social media terbesar di dunia saat ini telah memiliki 2 Billion Monthly Active People. Sehingga keberadaan Facebook menjadi sebuah ladang emas bagi peniaga online dalam mempromosikan dan mencari pelanggan untuk produk dan perkhidmatan mereka. (Sumber gambar: TechRun, 2017). Berikut adalah cara-cara buat FB Ads bermula dari buat Page baru sampai Place Order. 1. Buat Page baru. Pilih Brand or Product...

Read More

Ini Contoh Service Yang Boleh Anda Jual Menggunakan FB Ads

Bismillah, Assalamualaikum. Hai, pada artikel kali ini saya akan berkongsikan kepada anda contoh service-service yang terlajak laris menggunakan FB Ads. Bukan satu atau pun dua, bahkan sampai beratus-ratus hingga ribuan service yang telah di jual menggunakan FB Ads hingga saat ini. Jadi, sangat sayang jika anda tidak memanfaatkan peluang ini. Ramai yang tanya kepada saya, service apa je yang boleh di jual di FB ni? Sebenarnya, semua service boleh anda jual, selagi tidak dilarang oleh undang-undang dan FB itu sendiri. Boleh rujuk di sini www.facebook.com/policies/ads Di artikel ini, saya akan senaraikan beberapa service yang selalu muncul di newsfeed fb saya sendiri, dan saya juga akan lampirkan link page asal sebagai kredit kepada pemilik bisnes. Senarai Iklan yang muncul dekat newsfeed anda dan saya mungkin berbeza, kerana iklan yang muncul dekat newsfeed saya dan anda ialah berdasarkan data demography dan behavior yang kita isi, page-page yang kita follow, konten-konten yang selalu kita share. Jadi, sesuatu iklan akan di promosikan berdasarkan targeting iklan tersebut, jika anda masuk dalam targeting, maka kemungkinan besar iklan itu akan muncul dekat newsfeed anda. Jadi, lebih fokus dan targeted. Menarik kan? Jom tengok service apa yang terlajar laris di FB Ads:   1. Ilmu, Online Course, Seminar, Workshop Etc.   Workplace by Facebook Facebook pun buat iklan FB Ads tau. Ini adalah salah satu service terbaru Facebook iaitu Workplace. Letupkan Sales Menggunakan FB Ads Like: 536 Comment: 1.1K Share: 288 Ini page saya sendiri,...

Read More

Ketahui 17 Rahsia Supplier Dropship Yang Menghasilkan 5 Angka Jualan Di Internet!

Salam hormat, apa khabar? Terima kasih kerana berminat. Kali ini saya nak dedahkan mengenai supplier yang boleh memberikan alternatif kepada anda untuk memulakan bisnes secara dropship di Ebay. Kenapa Ebay? Ebay memang tempat membeli belah di luar negara. Orang luar memang telah terdidik untuk membeli secara online sahaja. Untuk pengetahuan anda, kesemua supplier ini adalah supplier China yang menggunakan Bahasa Inggeris. Sebenarnya, selain dari aliexpress.com, masih ada banyak lagi website lain yang anda boleh gunakan. Mari saya kongsikan kepada anda antara website yang digunakan oleh seller untuk jual barang di Ebay. Ada 17 website ke semuanya. Banggood Apa yang bestnya website...

Read More

Case Study – Jualan Minyak Hitam 6 Angka Selepas Menggunakan FB Ads

Ramai yang tertanya-tanya dengan saya, Bisnes apa yang sesuai dekat Fb ni sebenarnya? Semua bisnes sesuai, asal kan produk tu ada permintaan, bukan syok sendiri sahaja. Sebab apa? Facebook merupakan “GIANT BIG DATABASE OF HUMAN ACTIVITIES”. Facebook tahu semua orang, facebook memiliki data tentang pola kehidupan manusia, facebook tahu apa yang kita minat dan konten yang kita suka, facebook juga tempat orang berkongsi semua cerita. Sebenarnya tanpa kita sedari pun, kita telah mendedahkan semua aktiviti harian kita di facebook, betul? Ini lah peluang yang harus anda gunakan sebagai seorang usahawan internet. Contoh sahabat saya ni, Wan Is. beliau ialah...

Read More

CASE STUDY: BAGAIMANA LELAKI INI BERJAYA MELETUPKAN JUALAN ONLINE DARI 0 MENJADI 7 ANGKA DALAM TEMPOH 7 BULAN SAHAJA!

Bismillah. Beberapa hari yang lepas saya berpeluang untuk menemubual rakan baik saya sekaligus mentor saya, Tuan Khairi Ariff bagaimana beliau mampu menjual produk secara online dan berjaya melonjakkan jualan dari 0 sehingga 7 angka dalam tempoh 7 bulan sahaja tanpa menggunakan dropship, agen mahupun stokis. 100% secara online di rumah. Sekarang beliau juga aktif dalam membantu usahawan-usawahan kecil untuk dapat meningkatkan jualan secara online. Kisah benar ini harapnya boleh dijadikan iktibar dan motivasi kepada anda untuk lebih berjaya dalam perniagaan secara online. Perkongsian ini agak panjang dan padat, namun sangat berbaloi untuk di baca supaya ilmu-ilmu yang ada dapat...

Read More