Author: Zaki Amiril Adinda

[Case Study] – Iklan Canvas VS Iklan Website, Siapa Yang Menang?

Ramai yang tanya dekat saya, mana lagi bagus iklan Canvas atau Iklan Website?Soalan seperti ni terlalu subjective. Tak de yang paling bagus dan takde yang paling buruk.Sebab, lain produk yang anda jual, lain pula teknik dan strategi iklan yang di gunakan.Tapi dalam artikel kali ini saya akan kongsikan kepada anda perbezaan result iklan canvas dengan iklan website berdasarkan produk yang saya jual.3 benda penting yang akan saya kongsikan kepada anda dalam artikel case study ini ialah:Kenapa saya menggunakan Objective Web Conversion?Bagaimana result FB Canvas bila menggunakan iklan Web Conversion?Iklan mana yang mempunyai result terbaik antara iklan FB Canvas VS...

Read More

[Tutorial] Cara Dapatkan 1000 Database Emel Dalam 40 Hari Menggunakan Fb Ads

Hallo.. Jumpa lagi dengan saya, Zaki Amiril di sini. Aum ! Pernah jumpa iklan saya ni? hehehe Hari ni saya sangat-sangat Excited sebab pada artikel kali ini saya akan berkongsi kepada anda bagaimana 1 iklan Fb Ads ini berjaya mendapatkan 1000 Database emel prospek dalam tempoh 40 hari. Oh ya, ini first time saya gunakan teknik kumpulkan database emel. Jadi tu yang saya sangat-sangat excited nak share kepada anda macam mana nak buat. haha Saya nak bagitahu awal-awal. There is no instan result, ok. Semua yang saya buat ini ada proses nya, ada ilmunya, bukan main hentam je dan...

Read More

[Tutorial] Cara Buat Jualan RM4,348 Seminggu Menggunakan FB Ads

Assalamualaikum dan Hai, Zaki Amiril di sini. Pada artikel kali ini saya ingin berkongsi kepada anda bagaimana saya buat jualan RM4,348 menggunakan Fb Ads. Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada anda yang baru nak memulakan perniagaan di Facebook. apa yang saya share ini adalah pengalaman saya sendiri ketika membantu mempromosikan produk rakan saya secara online menggunakan Facebook Ads. Jualan saya mencecah RM4,348 dengan komisi ialah 40%, maka dalam jualan ni saya mendapatkan komisi sebanyak RM1,880. Menarik kan? Sebenarnya Facebook Ads ni tak susah, sebab cara nak buat FB Ads ni boleh dipelajari. Anda boleh follow mana-mana cikgu untuk buat Fb Ads...

Read More

Ini Contoh Service Yang Boleh Anda Jual Menggunakan FB Ads

Bismillah, Assalamualaikum. Hai, pada artikel kali ini saya akan berkongsikan kepada anda contoh service-service yang terlajak laris menggunakan FB Ads. Bukan satu atau pun dua, bahkan sampai beratus-ratus hingga ribuan service yang telah di jual menggunakan FB Ads hingga saat ini. Jadi, sangat sayang jika anda tidak memanfaatkan peluang ini. Ramai yang tanya kepada saya, service apa je yang boleh di jual di FB ni? Sebenarnya, semua service boleh anda jual, selagi tidak dilarang oleh undang-undang dan FB itu sendiri. Boleh rujuk di sini www.facebook.com/policies/ads Di artikel ini, saya akan senaraikan beberapa service yang selalu muncul di newsfeed fb saya sendiri, dan saya juga akan lampirkan link page asal sebagai kredit kepada pemilik bisnes. Senarai Iklan yang muncul dekat newsfeed anda dan saya mungkin berbeza, kerana iklan yang muncul dekat newsfeed saya dan anda ialah berdasarkan data demography dan behavior yang kita isi, page-page yang kita follow, konten-konten yang selalu kita share. Jadi, sesuatu iklan akan di promosikan berdasarkan targeting iklan tersebut, jika anda masuk dalam targeting, maka kemungkinan besar iklan itu akan muncul dekat newsfeed anda. Jadi, lebih fokus dan targeted. Menarik kan? Jom tengok service apa yang terlajar laris di FB Ads:   1. Ilmu, Online Course, Seminar, Workshop Etc.   Workplace by Facebook Facebook pun buat iklan FB Ads tau. Ini adalah salah satu service terbaru Facebook iaitu Workplace. Letupkan Sales Menggunakan FB Ads Like: 536 Comment: 1.1K Share: 288 Ini page saya sendiri,...

Read More

Case Study – Jualan Minyak Hitam 6 Angka Selepas Menggunakan FB Ads

Ramai yang tertanya-tanya dengan saya, Bisnes apa yang sesuai dekat Fb ni sebenarnya? Semua bisnes sesuai, asal kan produk tu ada permintaan, bukan syok sendiri sahaja. Sebab apa? Facebook merupakan “GIANT BIG DATABASE OF HUMAN ACTIVITIES”. Facebook tahu semua orang, facebook memiliki data tentang pola kehidupan manusia, facebook tahu apa yang kita minat dan konten yang kita suka, facebook juga tempat orang berkongsi semua cerita. Sebenarnya tanpa kita sedari pun, kita telah mendedahkan semua aktiviti harian kita di facebook, betul? Ini lah peluang yang harus anda gunakan sebagai seorang usahawan internet. Contoh sahabat saya ni, Wan Is. beliau ialah...

Read More
>