Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Bismillah, Hai Semua

Kali ini saya akan berkongsi kisah dari sahabat saya di likemethod, saudara Hilmi Ahmad.

==

Hari ini saya tergerak utk berkongsi pengalaman saya setting FB ads mungkin sebab skrg ada masa yg terluang akibat semua akaun FB ads saya kena flag 😀

Saya nak kongsikan cara bagaimana sebelum ini saya setting FB ads untuk mendapatkan target audience yg berkualiti

Berkualiti maksudnya saya akan filter semua audience yg saya anggap tidak @ kurang berpotensi utk memberikan pulangan ke atas iklan saya

Contoh audience yg tidak berkualiti pada saya ialah seperti :

1. Warga asing ; Indonesia,Bangladesh,Myanmar,Kemboja dll

2. Budak-budak

3. Penganggur

 

Audience yg saya mahukan ialah rakyat Malaysia yg bekerja dan yg berminat dgn produk saya

Jadi ini cara setting yg saya buat:

1. Detailed Targeting

Di dalam kotak Detailed Targeting, kotak yg biasa orang letakkan interest saya akan pilih DEMOGRAPHICS kemudian saya pilih WORK dan lepas tu saya pilih EMPLOYERS

2. Kotak Employers

Di dalam kotak EMPLOYERS saya akan masukkan nama² majikan yg ada di Malaysia dan saya akan pilih mengikut apa yg FB akan suggest

 

3. Gunakan Feature Suggestion

Contoh saya taip Kementerian nanti FB akan suggest banyak nama Kementerian sebagai employer (majikan). Untuk swasta pula saya akan masukkan majikan seperti Petronas,Astro,bank² di Malaysia dll

 

4. Sabar dan Tekun

Cara ini memerlukan kesabaran & ketekunan tahap tinggi dan jika rajin akan dapat lebih dari 100 senarai majikan di Malaysia dan lebih 500,000 audience.. Di sini saya tunjukkan beberapa majikan sahaja, telah mencapai saiz audience 210,000 (umur 20-45)

5. Placement “Mobile”

Jika ingin lebih targeted, anda boleh edit placement hanya untuk mobile sahaja, kajian mendapati bahawa pengguna Facebook lebih aktif di mobile phone berbanding desktop, (sebab majikan block server facebook dalam office kot hehe :p)

 

Senang saja sebenarnya. Dan saya dah dapat target audience orang yang betul² bekerja.

Jadi saya tak perlu risau kalau² ada mat bangla ke engage dgn iklan saya atau budak² Kpop ke atau cewek² seberang ke…Setel!

 

Kemudian

Saya nak lebih targetted kan lagi audience saya, saya nak cari audience yg berminat dgn produk saya

Saya akan klik NARROW AUDIENCE di bawah kotak tadi

Di situ baru saya masukkan Interest pula yg berkaitan dgn produk yg saya nak jual

 

Contoh, jika saya sekarang mempromosikan likemethod

Di dalam kotak itu saya akan taip keyword berkaitan bisnes dan online bisnes dan pilih mengikut apa yg FB suggest.

Sekarang saya ada highly targetted audience iaitu ‘Orang malaysia yg bekerja kerajaan & swasta yg berminat dgn Bisnes, Mudah kan?

Teknik ini rasanya ramai yg dah mahir terutama org² lama, tapi utk mereka² yg masih baru dgn FB ads dan selalu pening tengok cewek² & cowok² meng’like’ iklan anda…. cubalah cara ini

====

Ini adalah salah satu dari ribuan TIPS dan STRATEGI Pemasaran di Likemethod. Menarik bukan? Sila SHARE Tips ini 🙂

Jika anda berminat untuk sertai program ini lebih mendalam, Kami ada sediakan 3 PAKEJ untuk anda:

 

PAKEJ 1: RM97

– Program Likemethod (32 Video pemasaran FB Ads basic – advance)
– Group Support Lifetime (Facebook)
– Group Networking Usahawan Negeri
– Modul dan Ebook tambahan (30 Video Tambahan FB Ads Burger Method, Copywriting, Close Sale, Database, Costing, Research, Marketing, FB Features/Tools, Discussion etc).

 

PAKEJ 2: RM297

– Likemethod (Semua di Pakej 1) – bernilai RM97
– Software Auto PM Setahun  (Harga sebenar RM397/year)
– Pakej ini jimat RM200

  

PAKEJ 3: RM497

– Semua pakej 1 dan pakej 2
– Software Auto Chat Setahun (Harga sebenar RM397/year)
– Pakej ini jimat RM400  

 

 

Jika berminat, tempahan boleh di buat di acc ini:  

Maybank:  5621 0667 1261
Cimb:  860 269 4386
Penama:  Like Method Marketing SDN BHD  

 

Send detail anda selepas anda dah buat pembayaran ke emel kami di zaki@teknikpemasaran.com

Detail yang diperlukan:

 

Nama
No Whatsapp

Emel Aktif
Alamat
Resit Payment (Full)

Ikhlas,  

 

– Zaki Amiril | TeknikPemasaran.com  

Ps: Jika anda Newbie, jangan risau kerana program ini akan di ajar dari asas dan ada group perbincangan untuk bertanya

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.