Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Salam hormat, apa khabar?

Terima kasih kerana berminat. Kali ini saya nak dedahkan mengenai supplier yang boleh memberikan alternatif kepada anda untuk memulakan bisnes secara dropship di Ebay.

Kenapa Ebay?

Ebay memang tempat membeli belah di luar negara. Orang luar memang telah terdidik untuk membeli secara online sahaja.

Untuk pengetahuan anda, kesemua supplier ini adalah supplier China yang menggunakan Bahasa Inggeris.

Sebenarnya, selain dari aliexpress.com, masih ada banyak lagi website lain yang anda boleh gunakan. Mari saya kongsikan kepada anda antara website yang digunakan oleh seller untuk jual barang di Ebay.

Ada 17 website ke semuanya.

  1. Banggood

1

1.1

  • Apa yang bestnya website www.banggood.com ni, warehouse supplier ini ada terdapat di US dan EU market.
  • Jadi, barang yang anda jual tu akan dapat sampai ke customer lebih cepat.
  • Lokasi bisnes ini terletak di Ghuangzhou china, terdapat lebih 70,000 produk untuk anda pilih untuk dijual di market ebay
  • Barangan utama yang dijual adalah barang-barang elektronik, gajet dan pakaian

2. BuyInCoins

2

2.2

  • Website buyincoins adalah website china yang lebih fokus kepada barang-barang elektronik dan pakaian.
  • Lokasi bisnes ini terletak di Shanghai, China, barang-barang yang dijual tidak sebanyak yang terdapat di website banggood, cuma ada 5000 pilihan barang sahaja.
  • Tapi website ni dah boleh bagi anda pilihan yang cukup banyak untuk anda memilih barang yang paling murah
  • Anda boleh try usha-usha website ni bila anda free 🙂

3. ChinaVasion

3

3.3

  • Chinavasion adalah berpangkalan di Hong Kong.
  • Fokus jualan website ini adalah barang-barang berasaskan barangan elektronik dan gadjet sahaja. Anda boleh try jual barang-barang elektronik yang terdapat di website ni
  • Jangan risau, mereka faham dengan konsep dropship. Seller di chinavasion.com ni dah biasa dengan program dropship.
  • Barang yang terdapat di website ni ada lebih kurang 2000 jenis barang untuk anda pilih mana yang berkenan.

4. CooliCool

4

4.4

  • CooliCool.com berpangkalan di Shenzhen China.
  • Terdapat 5000 produk yang dijual di coolicool.com.
  • Produk utama website ini ialah barang-barang yang bersasaskan barangan elektronik, gajet dan barang-barang sukan
  • Mereka juga ada warehouse di EU market. So, kalau nak jual di ebay.com barang boleh sampai lebih cepat dari biasa. Takdelah customer tunggu lama sangat.

5.DealeXtreme

5

5.5

  • DaleXtremee adalah website yang ramai orang tak tahu.
  • Website ini berpangkalan di Hong Kong, fokus jualan lebih kepada barang-barang gadjet sahaja.
  • Terdapat lebih kurang 160,000 produk untuk anda pilih
  • Macam biasa, website ni terima dropshipper yang baru nak memulakan bisnes di ebay.

6. DhGate.com

6

6.6

  • Website dhgate ni mungkin dah ramai yang tahu kewujudannya.
  • Ini adalah website kedua yang popular di malaysia selepas website aliexpress.
  • Lokasi bisnes ni berpangkalan di Beijing China & terdapat lebih daripada 16 juta produk untuk anda pilih di sini.
  • Fuhh banyak kan? macam biasa para dropshipper sangat-sangat dialu-alukan.

7. DinoDirect

7

7.7

  • Dinodirect adalah berpangkalan di Hongkong. website ni masih berusia 2 tahun. ditubuhkan pada tahun 2015. Masih muda lagi laa berbanding website-website yang lain..
  • Ramai masih tak perasan lagi kehadiran website ni sebagai supplier dropship alternatif untuk ebay seller, tapi jangan pandang rendah pada supplier ni.
  • Terdapat lebih dari 130 ribu produk yang disediakan sebagai pilihan untuk di beli.
  • Barangan utama yang dijual adalah barangan fashion, barang-barang komputer dan peralatan rumah.

8. Everbuying

8

8.8

  • Everbuying terletak di shenzhen China, ditubuhkan pada tahun 2007. Dah dekat 10 tahun lebih website ini beroperasi.
  • Terdapat lebih daripada 15 ribu jenis barang-barang yang berasaskan elektronik, gadjet dan fashion untuk anda pilih untuk dijual di ebay

9. Fasttech

9

9.9

  • Ditubuhkan pada tahun 2012. website ini fokus pada jualan produk berasaskan elektronik dan barang-barang komputer. terdapat lebih dari 60 ribu produk untuk anda pilih.
  • terletak di Hongkong Kowloon Bay. website ni tak macam aliepxress. website ni cuma dari seorang seller sahaja( 1 company shj)

10. GearBest

10

10.1

  • Berpangkalan di Shenzhen china, menjual produk berasaskan barangan eletronik, gajet dan fashion lelaki. terdapat lebih dari 30 ribu produk untuk dipilih.
  • ditubuhkan agak baru lagi. iaitu pada tahun 2014. bagus untuk gunakan sebagai sumber baru selain dari aliexpress

11. GeekBuying

11

11.1

  • Berpangkalan di Shenzen juga, ditubuhkan pada tahun 2009. barangan yang dijual lebih kepada barang-barang elektronik dan gajet.
  • terdapat lebih dari 20 ribu jenis produk untuk anda pilih

12. LightinTheBox

12

12.1

  • Berpangkalan di beijing china, ditubuhkan pada tahun 2007. terdapat lebih daripada 400 ribu jenis produk.
  • barangan yang dijual lebih fokus kepada apparell dan small accessories.

13. Miniinthebox

13

13.1

  • Berpangkalan di beijing china, lebih kurang macam website light in the box.tua setahun je dari light in the box,.
  • fokus barang-barang yang berasaskan elektronik dan gajet. terdapat lebih daripada 350 ribu produk untuk anda pilih

14 SammyDress

14

14.1

  • Berpangkalan di Shenzhen china, ditubuhkan pada tahun 2011.
  • produk utama yang dijual adalah produk fashion, mainan, produk peralatan rumah dan fashion style.
  • ada lebih daripada 100 ribu jenis produk untuk anda pilih dan jual di ebay

15. SheIn

15

15.5

  • Berpangkalan di California dimiliki oleh china, website ni special sikit. lokasinya terletak di usa. so kalau anda nak jual pada harga yang lebih mahal sikit pun takda masalah sebab barang yang anda hantar dapat di hantar lebih cepat ke customer.
  • ditubuhkan pada tahun 2008, fokus pada produk fashion wanita sahaja. ada lebih kurang 10 ribu jenis pilihan untuk anda iklankan di store ebay anda

16. TinyDeal

1616.6

  • Berpangkalan di Shenzhen china, fokus pada produk berasaskan elektronik dan gajet.
  • ada lebih daripada 50 ribu jenis pilihan untuk anda jual di ebay. ditubuhkan pada tahun 2007.

17 Tmart

17

17.1

  • Berpangkalan di Hongkong. ditubuhkan pada tahun 2009. produk utama adalah barang-barang elektronik sahaja.
  • terdapat lebih daripada 60 ribu jenis produk untuk anda pilih

Ok saya dah kongsikan 17 jenis website sumber yang anda boleh pilih selain daripada website Aliexpress.com

Sekarang ni apa yang anda perlu lakukan adalah buat research, research dan research untuk kenalpasti barang apa yang anda nak jual di ebay.

Jangan risau kesemua website ini adalah trusted seller. Kalau anda risau dan tak percaya, boleh try order satu barang dulu dan post ke alamat rumah anda.

Barang-barang yang dijual juga adalah berkualiti dan berpatutan harganya berbanding anda beli di malaysia.

Tugas anda sekarang adalah spend sedikit masa untuk study ke semua website ini dan cari barang yang paling anda berkenan dan ada demand untuk anda iklankan di akaun Ebay anda.

Tak tau nak buat research? belum pandai lagi macam mana nak buat?

Tuan Zul ada sediakan satu panduan lengkap untuk newbie bagaimana nak memulakan bisnes di ebay dengan hanya menggunakan dropship sahaja.

 

Ada 3 pakej yang anda boleh pilih:

1. RM97

  • eBook Panduan ebay intelligence sahaja

2. RM197 (Recommended!)

  • eBook Panduan ebay intelligence
  • Adobe Photoshop Portable
  • Document Template Follow up customer
  • Tools kit ebay
  • Document template avatar multiple account
  • 400 niche berpotensi di ebay
  • Template keyword ebay feedback (Microsoft word)
  • Ultimate guide for dropshipping
  • 50 ways to make your first sale
  • group support di FB

3. RM497

  • Bengkel Ebay Intelligence 2017 di Johor dan Selangor
  • eBook Panduan ebay intelligence
  • Adobe Photoshop Portable
  • Document Template Follow up customer
  • Tools kit ebay
  • Document template avatar multiple account
  • 400 niche berpotensi di ebay
  • Template keyword ebay feedback (Microsoft word)
  • Ultimate guide for dropshipping
  • 50 ways to make your first sale
  • group support di FB

>>>Panduan EBay Intelligence<<

PS. Jika anda rasa pelaburan ini mahal. Cuba bayangkan keuntungan yang bakal anda peroleh di Ebay hasil daripada ilmu yang anda peroleh daripada ebook ini. Income anda mungkin akan jadi lebih berlipat-kali ganda daripada nilai pelaburan ini!

Take it or Leave it.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.