strategi facebook ads

Strategi Facebook Ads: 5 Kaedah Untuk ‘Skyrocket’ kan Jualan (2019)

Hari ni saya akan kongsikan 5 Strategi Facebook Ads yang boleh anda amalkan sekarang untuk tingkatkan jualan tanpa perlu laburkan kos yang tinggi pada iklan.Bahkan, strategi ini telah membantu kami untuk hasilkan 300% hingga 1665% positif ROI!Apa yang paling penting ialah anda hanya perlu faham strategi dan gameplan bagaimana nak hasilkan iklan Facebook Ads yang profitable.Dalam blog …

Continue reading →

Cara Target Audience Menggunakan Facebook Ads – FLEX Targeting

Punca Kos MelambungKatakan anda jual barang untuk peminat Coffee tapi anda ‘ter’ promote barang tersebut pada geng Teh Tarik.Audience tak akan klik pada post yang tak relevan dengan mereka.Bila audience tak berminat untuk respond pada iklan, ini akan menyebabkan kos untuk dapatkan pelanggan melambung dari yang sepatutnya.Jadi, sebab ini lah audience targeting sangat penting untuk …

Continue reading →

Tips Targeting Facebook Ads Untuk Deliver Kepada Audience Yang Tepat

Selepas pilih objektif, perkara pertama yang kita akan jumpa ialah targeting.Targeting akan tentukan kepada siapa iklan kita akan ditunjukkan.Walaupun anda guna gambar yang menarik perhatian dan sales copy yang meyakinkan.Targeting yang tidak tepat akan buatkan iklan anda ditunjukkan pada orang yang salah, kos iklan melambung dan jumlah jualan yang sedikit.Dalam blog post ni saya akan …

Continue reading →

3 Elemen Penting Untuk Pastikan Facebook Ads Anda Berjaya

Dalam case study yang marketers selalu kongsi, anda selalunya akan belajar bagaimana sktruktur campaign tu dibina untuk buat profitable Facebook Ads.Pernah dengar pasal Iceberg 80/20 rule?20% yang anda nampak ialah struktur kempen dan teknik untuk execute.80% lagi terletak pada preparation sebelum kempen tu dilancarkan.Sama ada traffic di Facebook, instagram, linkedin atau organic search dari google.Saya …

Continue reading →

Strategi Retargeting Ads Canvas ini Hasil kan ROI 1,322%

Bagaimana nak pastikan iklan kita dapat ROI tinggi? Kalau boleh, spend RM10 dapat RM100, RM200 atau RM300 etc Mesti anda tertanya-tanya bagaimana sebenarnya otai-otai FB Ads buat duit menggunakan FB Ads dengan mudah?Nampak macam “HYPE” kan statement ni? Tapi sebenarnya.. anda boleh buat bila guna strategi yang betul. Yang paling penting, anda hanya perlu faham fundemental dalam …

Continue reading →

>